БАЧКОВСКИ МАНАСТИР – ЧУДНИТЕ МОСТОВЕ

В категория: Автобусни, България, Екскурзии

bachkovski manastir

Дати  13.06; 25.07; 22.08; 26.09
Пътува се по магистрала Тракия , където се прави кратка почивка. За Чудните мостовесе минава през Асеновград по поречието на Чепеларска река. Свободно време за обиколка и разглеждане на уникалните скални образования и прекрасната природа навсякъде наоколо. Препоръчваме Ви да си носите суха храна. Местността е подходяща за пикник сред природата, но има и заведения. Посещение на Бачковски манастир- един от най-старите и втория по големина български манастир. Това, което най-вече привлича посетителите на Бачковския манастир, е иконата на Богородица, за която се смята, че е чудотворна, а старинните стенописи се нареждат сред най- ценните произведения на православното изкуство от 11-12-ти век. Ще имате възможност да се насладите на атмосферата , на спокойствието и красотата в църквата и манастирския двор, където растат редки растителни видове
като джинджифил, райска ябълка, магнолия, лаврово дърво и др. По желание, при подходящи метерологични условия изкачване до местността „Кувията“, мястото, където е намерена чудотворната икона и с която са свързани много легенди и разкази за чудеса.
като джинджифил, райска ябълка, магнолия, лаврово дърво и др. По желание, при подходящи метерологични условия изкачване до местността „Кувията“, мястото, където е намерена чудотворната икона и с която са свързани много легенди и разкази за чудеса. Завръщане в София след 21 ч.
Цената включва:
• транспорт с автобус
• водач
Цената не включва:
• входна такса за трапезарията на Бачковския манастир – 2 лв
• входна такса за музея на Бачковския манастир – 1 лв

Цена: 33 лв.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Оставете коментар или направете заявка