Екскурзия до Албания

В категория: Екскурзии, Майски празници, Почивки, Септемврийски празници

albaniaalbania 1albania 2corfu2

4 дни/ 3 нощи

05.05 и 21.09.2017/3 нощ – Ранни записвания

Празнични екскурзии в Албания 2017
Автобусна екскурзия до Албания – страната на орлите без нощен преход

Програма
1-ви ден / София – Охрид – Дуръс
Отпътуване в 06.00 ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски”, София за Албания по маршрут София–Кюстендил–Гюешево–Скопие-Охрид-Дуръс (610 км). Пътуване с лицензиран, комфортен автобус. По пътя-Бонус: посещение на Охрид (Македония) и свободно време за обяд или разходка в стария град. Отпътуване за Дуръс – град с древна история, разположен на брега на Адриатическо море. Дуръс е познат още като Драч в славянските страни. По време на Втората световна война е столица на Албания, а днес е втория по големина град, най-голямо пристанище и най-голям морски курорт с множество хотели и над 15 км плажна ивица. Настаняване в хотел “Marina” 3*. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден / Дуръс – Берат
Закуска. Свободен ден или по желание посещение на град Дуръс и туристическа програма в града. Отпътуване за центъра на гр. Дуръс с разглеждане отвън на „Свeти Павел” и „Свети Асти“, Венецианската кула, православната църква, руините на крепостните стени, амфитеатъра от римско време (по желание в свободното време може да се разгледа и от вътре – заплаща се вход 3 евро). Свободно време. Връщане в хотела. След обяд по желание – екскурзия до до Берат Берат/Белиград – наричан „градът на хилядите прозорци” или „културно-историческото сърце на Албания” град-музей с древна история, включен в списъка за световнотокултурно и природно носледство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост. Туристическа обиколка в Стария град: Крепостта, Музея на Онуфри, Етнографския музей и други (входните такси се заплащат отделно). Свободно време. Отпътуване за Дуръс. Връщане в хотела за вечеря.Нощувка.
3-ти ден / Тирана – Круя
Закуска. Свободен ден за почивка или по желание екскурзия до столицата Тирана и Круя. Отпътуване за Круя – градът, чието име означава „пролет”, е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. Свободно време за разглеждане на музея /входните такси се заплащат на място/. Отпътуване за столицата Тирана. Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блоку – мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Туристическа програма в столицата на Албания с автобус и пешеходно–разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, Държавния университет, новия Sky center и други забележителности. Свободно време.Отпътуване за Дуръс. Връщане в хотела в за вечеря. Нощувка.
4-ти ден / Дуръс – Скопие – София
Закуска. Отпътуване за България. По пътя-Бонус: посещение на град Скопие (Македония) и свободно време в македонската столица –посещение на „старата скопска чаршия” и разходка из новоизградения център на града. Пристигане в София късно вечерта.

ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ:
20 лева за възрастен и 10 лева за дете за резервации до 30 дни преди датата на отпътуване

05.05. – 08.05.2017 -253 лева
3-ти възрастен в двойна-253 лева
Дете от 0- 4,99 год. в двойна-110 лева
Дете от 05 – 11,99 год. в двойна-173 лева
Единично настаняване-316 лева

21.09. – 24.09.2017 -265 лева
3-ти възрастен в двойна- 265 лева
Дете от 0- 4,99 год. в двойна- 110 лева
Дете от 05 – 11,99 год. в двойна- 183 лева
Единично настаняване- 326лева

Цената включва:
- Транспорт с лицензиран комфортен автобус;
- Всички пътни и магистрални такси;
- 3 нощувки на закуски и вечери в хотел “Marina” 3* http://marinahotel.al/;
- Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 5 000 евро;
- Бонус – посещение на Охрид (Македония) на отиване;
- Бонус – посещение на Скопие (Македония) на връщане;
- Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената НЕ включва:
- Курортна общинска такса за престоя, както следва: възрастен – 3 евро, младежи от 12 до 17,99 год. 1,50 евро, деца до 12 год. са освободени от такса;
- Допълнителни екскурзии:
- ТИРАНА И КРУЯ : цена на екскурзията: 50 лева при минимум 20 желаещи
- ДУРЪС: цена на екскурзията: 20 лева при минимум 20 желаещи
- БЕРАТ : цена на екскурзията: 30 лева при минимум 20 желаещи;
- Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 40 лева на човек;
- Доплащане за мед.застраховка за лица над 64 год. – 4 лева, за лица над 70 години – 8 лева;
- Разходи от личен характер;
- Входни такси за посещаваните музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
- Крепостта в Берат – 100 албански леки /≈ 1,5лв./
- Музей на Онуфри в Берат – 200 албански леки /≈ 3лв./
- Етнографкият музей в Берат – 200 албански леки /≈ 3лв./
- Музеят на Скендербег в Круя – 200 албански леки /≈ 3лв./

Минимален брой записани туристи: 35 човека

Начин на плащане: Заплащане в брой или по банков път:
- авансово плащане – 50% от пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. Доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Македония и Албания поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Оставете коментар или направете заявка